Tijdens de eerste afspraak wordt, voorafgaand de behandeling, ruim de tijd genomen om uw klacht te bespreken. De symptomen zijn de uiting van een verstoring in de balans van uw energie. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals erfelijkheid, de levensomstandigheden en uw persoonlijke energie die afhankelijk is van uw geboortedag. Om inzicht te krijgen in de oorzaak van uw symptomen, is naast dit gesprek het voelen van uw pols een belangrijk onderdeel om de voor u geschikte punten te bepalen.

De acupuncturist richt zich niet zo zeer op het behandelen van een ziekte, maar op het behandelen van een ziek mens. De mens als uniek geheel, met al zijn lichamelijke, emotionele, psychische, mentale en spirituele kwaliteiten, die hierbij centraal staat.

In een behandeling worden 1 tot 4 naaldjes gezet die 21 minuten blijven zitten. Bij de volgende behandelingen wordt steeds naar de afgelopen tijd gevraagd en opnieuw de pols gevoeld. Het plaatsen van de naaldjes kan per behandeling variƫren.

Er bestaat ook acupunctuur zonder naalden: Acu-Silk. Kleine gekleurde lapjes van zijde hebben een zeer krachtig effect wanneer ze op de huid geplakt worden. De toepassing is een combinatie van de Chinese filosofie rond de acupunctuur met de Antroposofische gedachten ontwikkeld door Rudolf Steiner. Kleuren worden gekoppeld aan meridianen met de acupunctuurpunten.
Bijvoorbeeld acute pijn en littekens zijn met de zijde lapjes, acu-silk, met goede resultaten te behandelen.

Na een aantal behandelingen wordt geƫvalueerd over het resultaat en de voortgang van de behandeling. Over het algemeen duurt de behandeling langer als de ziekte langer bestaat. Omdat iedereen anders is, is het niet mogelijk precies de duur van een behandeling aan te geven.

Er is geen verwijzing nodig. Afspraken die niet 24 uur van tevoren afgezegd zijn, worden in rekening gebracht.